Alla inlägg under januari 2013

Av Hanna - 22 januari 2013 21:06

 Tänker inte ens räkna ut hur många dar sen jag var här och lämnade avtryck senast! Men här har det hämt så himlans mycket! :) Försöker mej på en snabbis till summering annars lär väl det här ta hela natten :P


Förra helgen, toppenhelgen, tillbringades i Stockholm. Fick biljetter av brorsan i julklapp till Jesus Christ Superstar. Som jag har velat se den. Har nog pratat om det i flera år och äntligen blev det av! :) Vi (jag, mamma, syster) tog tåget upp på lördan. ÅH vad jag älskar att åka tåg! 3timmar underbar avkoppling med en bra bok. Hur ofta hinner man med det annars?? På lördagskvällen klädde vi upp oss och gick några kvarter från hotellet till Göta Lejon. Som jag längtat! Hade höga förväntingar (vilket väl aldrig är bra) men dom infriades och mer där till... F.Y T.U.S.A.N så himlans bra den var! Grymma artister på scen ( Anna Sahlene, Janne Åström, Fred Johansson, Patrik Martinsson och självklart Ola Salo för att nämna några), grym musik och riktigt stark och berörande handling. WOW, wow!


 


Kom hem, fylld av energi vilket väl var tur eftersom både pappa och drängen blev liggandes i influensa, mindre kul! Jag och brorsan har slitit på och mamma har hjälpt till både före och efter jobbet med kalvarna. Och mitt i allt detta så har vi haft revision av Svenskt Sigill, vilket vi överlevde ännu en gång :) En massa kalvningar, djur som ska flyttas, dräktigundersökningar, klippt och mätt alla kvigor på spalten (pust!) och allt annat dagligt som ska hinnas med. Även om det varit mycket jobb så har det samtidigt varit både kul och skönt med bara oss två. Vi jobbar verkligen bra ihop och har väldigt roligt under tiden. :) Jag har verkligen världens bästa lillebror!


Dessutom så har min skrutta hunnit med att fylla fem år! Vart tar tiden vägen egentligen???


 


Jaha, en liten snabbis blev. Ska försöka hinna med bättre uppdatering framöver, många roliga grejer på gång :)


Föresten, så här går det när man låter mamma spola gropen, -10 ute och en nerspolad Hanna = KALLT! :)

 


Gonatt!

Av Hanna - 16 januari 2013 21:47

Inte död, såvitt jag vet ;-) bara jäkligt trött! Både pappa och drängen är sjuka så just nu är det bara jag och brorsan. Och en massa att göra såklart! :-) ska försöka hinna med en update imon, nu vill jag inget hellre än S.O.V.A Gonatt!

Av Hanna - 11 januari 2013 22:40

Ska alldeles strax ta och sluta mina blå för den här dan... Imon är de roliga saker på gång som har krävt lite extra planerande och förberedelser. Längtar som tusan :-)

Idag har de bara varit jag o brorsan, har flyttat ner två lass med kor till gamla lagårn för sinläggning. Jisses va snälla dom va!!! Kunde inte gått bättre och smidigare :-) vi brukar försöka vara tre när vi ska göra de men gick så himla bra ändå!

Ha en härlig helg allesammans!

Av Hanna - 10 januari 2013 21:43

Då kör vi en liten uppdatering tycker jag :) Har varit minst sagt en händelserik vecka så här långt och nåt säger mej att den kommer fortsätta så.


Igår var en riktig sån här upp och ner dag, först tycker man allt flyter på bra och rätt som det är bara, pang! Lite krångel som man inte hade räknat med... Jag och brorsan åkte iväg för att hämta hem kvigor från kvighotellet som ska kalva framöver, 10damer skulle vi ha hem så det fick bli två vänder med traktorn. Första lasset flöt på bra men medans vi var hemma och lastade av gick en kedja till drivning på avlastarbordet av... Givetvis! Brorsan, som är fixaren på gården fick pyssla med det istället och jag åkte själv iväg för att hämta det sista lasset. Kvigorna som jag hämtade såg jättefina ut! Härligt med nåt att se fram emot :)


Imorse när jag gick ut till korna hörde jag att det va ett himlans liv inne i lagårn, inte så man vill börja sin morgon. Va säker på att en del kor va ute på vift eller nåt med tanke på hur det lät. Men till min stora lättnad befann sej alla på sina rätta platser. Däremot hade inte utfodring gått som den skulle och foderbordet va alldeles soprent! Blev lite orolig att nåt hade gått sönder men till min stora lättnad var det bara inte omställt från manuell till automatisk utfodring. Jag kunde andas ut än en gång :) Fast korna tittade rätt så missbelåtet på mej iallafall. Verkade ändå som dom ätit ikapp sej rätt så bra för när mjölkningen va avslutad låg dom flesta nöjt och idisslade i sina bås....


Dom fortsätter att mjölka på bra och verkar inte ha blivit för påverkade av tisdagens klövverkning.... Är riktigt kul att mjölka nu :)


Avlsutade kvällen med att seminera 967 och min gamla jerseyko Doris :) Finns nog inga kor som kan brunsta så in i norden som jerseykor kan! Hoppas nu bara hon tar sej, hon strulade som tusan förra laktationen min gamla skrutt. Men som sagt, brunsten kunde inte varit bättre!


På tal om jersey.....  

Av Hanna - 9 januari 2013 22:01

Dåligt med updates idag, fullproppad dag! Har avslutat dagen på en thairestaurang i fkp och firat brorsan som fyller år idag. :-)

Men nu får de nog va bra för idag, känns i kroppen att de va klövverkning här igår :-)

Av Hanna - 8 januari 2013 17:47

148 kor har passerat verkstolen så nu äntligen är vi klara för denna gång. Galet skönt att ha de gjort :-) kommer kännas ännu bättre ikväll när allt annat är klart som är kvar att göra, bäst att jobba på :-)

Av Hanna - 7 januari 2013 20:48

Måndag, ny vecka, nya saker att fixa :) Blev full dag här idag med, min foderrådgivare från Växa har varit på besök så hela eftermiddagen gick till att kolla upp kor, fodergivor och uppföljning från förra besöket. Bytte färdigfoder för två veckor sen och det verkar flyta på bra med den nya rosa sorten. Korna mjölkar på fint, snittar för tillfället på 33kg +/- 0,5kg. Dukitga! Fetthalten är väl mindre rolig, ska se om de går göra nåt för att få upp den lite iallafall... Man kan väl inte få allt här i världen :)


På förmiddagen va slaktbilen här och hämtade kor till slakt, suck! Min gamla trotjänare 428 Ella som jag köpte som kviga för nio år sen fick idag göra sin sista resa :( Hon tappade juvret under sin 7e kalvning och lyckades då trampa av sej 2 spenar :( trodde inte hon skulle överleva allt strul men en sommar på bete gjorde susen så nu var hon redo att skickas till slakt. Guuud va jag kommer sakna den kon! Tur hon har lämnat efter sej fina döttrar :)


Bäst att ladda batterierna inför morgondagen, klövverkarn kommar och närmare 150 kor ska passera verkstolen innan dagen är över :)


Tur det föds nya stjärnor till att fylla ut dom tomma platserna :)


 

Av Hanna - 5 januari 2013 20:14

Igår va inte vilken dag som helst mina föräldrar firade 27årig bröllopsdag. Jag och brorsan bjöd ut dom på middag i den stora metropolen falköping. (tur vi inte har så höga krav   ) Jag har verkligen världens bästa familj, både mamma och pappa är stora förebilder för mej!


Min mamma är en riktig superkvinna! Jag är oerhört stolt över att fått ärva hennes enivshet och kanske också lite mod. Hon förstår precis allt jag har gått igenom i och med flytten hit, eftersom hon själv gjorde samma resa när hon bestämde sej för att lämna västergötland och satsa på småland och pappa istället. Det är INTE lätt och komma som ny. Jag är så oerhört imponerad över hur hon har kunnat ta hand om mej om mina syskon samtidigt som hon skött huset och dessutom varit med och jobbat i företaget med pappa. Hur orkar ni alla småbarnsföräldrar där ute?


Min pappa är en riktig klippa! Fast han alltid har haft fullt upp med gården så har han alltid tagit sej tid till oss. Är så tacksam över att han alltid har trott på mej och stöttat mej. Jag fick tidigt vara med och ta ansvar över djuren hemma som liten. Ansvar och förtroende är verkligen något man växer av, han lyssnar alltid på mina galna ideér och teorier och tillät mej att prova och ibland givetvis, lära mej av mina misstag. Utan honom hade jag aldrig kommit dit jag är idag. Han är ingen bromskloss utan stöttar och uppmuntrar mej alltid till att fortsätta utvecklas som mjölkföretagare...


Jag och mina syskon hade definitivt den bästa uppväxten man kan ha! Tänk om alla kunde få växa upp så...


Så tack mamma och pappa, ni är dom bästa päron man kan ha!!!


Den här bilden på mej, mina syskon & Tuva fick dom av oss i julklapp :)

 


Passade samtidigt på att unna mej en juklkapp till mej själv på mej och lillpluttan

 



Presentation


Här får ni följa mej och mitt liv som ung kotokig mjölkbonde i med- och motgångar.


Välkommen in i kossornas värld!

Kram Hanna

Fråga mig

0 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards