Alla inlägg under september 2013

ANNONS
Av Hanna - 20 september 2013 00:17

Har de senaste 3,5 timmarna suttit med bokföringen. Ska in o träffa min gubbe på lrf konsult imon och då är de ju bra om allt är bokfört. Har inte haft en minut över till de på hela dan så de va bara o görat ikväll. Vet att en del tycker att jag ska lämna bort den sysslan, har ju tillräckligt med att bara sköta djuren egentligen. Men jag tycker ju att de är roligt och dessutom så är jag ju ett litet (okej, kanske rätt så stort) kontrollfreak och vill ha koll på vart vartenda öre tar vägen ;)

Tog in korna redan vid kl tre i eftermiddags, så där populärt tyckte dom. Men de får domvänja sej vid nu framöver. Vill inte stalla in dom helt än när de är så fina dagar!

Åh va dom mojjar sej i solen :)

Nu så, godnatt!

ANNONS
Av Hanna - 18 september 2013 22:05

Vilka dar det har varit, lagen om all jävlighet ni vet ;) men nu börjar vi vara tillbaks på banan igen här. Vet inte i vilken ände jag ska börja...

I måndagsmorse råkade pappa ut för en liten olycka, inget jätteallvarligt men tillräckligt för att få åka ambulans in till KSS. Helt fel plats vid helt tillfälle och pang en kofot rätt i huvudet. Inte en kossefot utan en draslitaochbända kofot :p De går ju så jäkla fort! Men den här gången gick de bra, efter några timmar på akuten och två stygn var han redan hemma <3

Utfodringen havererade samtidigt som två kraftfoderstationer krånglade (igen!!) allmänt kaos alltså. Men nu är allt i sin ordning och vi börjat komma ifatt :) är glad att jag har min lilla wiedeman, hade varit segt o skottkärra ut mat till 140 hungriga damer ;)

Idag har vi gödsla ur och tvättat rent dom tomma hyddorna så nu är dom klara att flyttas in i igen. Fick ju 4 kalvar på lite mer än ett dygn så de fylls på lika fort. En kviga i lösdriften som snart ska kalva tog vi upp i verkstolen, hade början på klövspalt. Så ett fint kopparpastabandage på henne så får vi hoppas de hjälper :) brorsan plöjde klart de som ska höstsås och plogen är tvättad och inställd för iår. Känns faktiskt som en bra dag! :)

Men nu ska jag vila dom blå, imon har jag lagårn ihop med Hanna. Godnatt!

Av Hanna - 16 september 2013 18:13

Men några söta kalvar har de kommit idag :)

Av Hanna - 14 september 2013 16:21

Är så oerhört lycklig över att dom här två faktiskt är mina!! Vet inte vad jag skulle tagit mej till utan dom. Tuva har verkligen saknaten hundkompis sen gammelhunden fick somna in förra sommaren, och jag är så glad att hon o valpen funkar så bra ihop, Tilda avgudar verkligen Tuva <3

Nu mjölka :)

Av Hanna - 13 september 2013 13:59

Är ute på min kollatilldjurenpåbete runda.

Betena börjar sjunga på sista versen och flytten hem för dom närmar sej, har lite kvar att pyssla med innan dom är välkomna hem igen.

Av Hanna - 12 september 2013 22:28

Så till slut så är äntligen momsen inrapporterad och klar till skatteverket med nästan två timmar till godo ;)

På gården har de hänt en hel massa saker idag. Jag har mucklat med en icke fungerande (som vanligt) foderstation men utan att lyckas få igång den :( men har blivit lovad hjälp med den imorgon. Ur första och andra skörden har det borrats och analyser är nu inskickade, det luktade gott iaf gräset :) pappa och brorsan har idag börjat spola dräneringar, ett väldigt spännande projekt då vi inte har en susning om hur dräneringarna ser ut och ligger på markerna. Men kommer bli kalas när de är klart!

"nu ska de äntligen bli ordning här på gårn"

Av Hanna - 12 september 2013 15:42

Någon mer än jag som är ute i sista minuten? Som vanligt. Idag ska momsen vara inne så det är bara att ta tjuren i hornen och sätta lite fart. Det är ju faktiskt rätt så roligt så förstår inte varför jag alltid skjuter på det in i det sista, typiskt mej :) men nu så!

Presentation


Här får ni följa mej och mitt liv som ung kotokig mjölkbonde i med- och motgångar.


Välkommen in i kossornas värld!

Kram Hanna

Fråga mig

0 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ I Kossornas Värld - den bästa av världar! med Blogkeen
Följ I Kossornas Värld - den bästa av världar! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se