Alla inlägg under augusti 2014

Av Hanna - 24 augusti 2014 23:27

Ojoj här har det grejats ikväll! Att man ska göra så stor grej av att lämna gården i några dar?? Glad att jag hann ta upp en halt ko i verkstolen efter mjölkningen ikväll, såg inte vackert ut!

Förstår att hon har riktigt ont. Tvättade rent ordentligt, ett jodopaxbad på det och avslutade med ett salicylsyra bandage. 39.6 i temp så blir ett samtal till veterinären imorgon för att diskutera om vi måste behandla henne eller om det räcker med lokalbandage..

Har hållt på och packa nu ikväll, inser att jag är på tok för orutinerad när det gäller packning. Antigen tar jag med mej för lite eller för mycket! Hur svårt kan det va??? Har nog kollat tre gånger att måtten på väskan är okej så den kan gå som handbagage :) nojjig?? Haha!!

Nu ska jag hur som helst försöka sova lite! Så länge jag inte glömmer plånbok och pass så löser sej allt på något sätt :)

Av Hanna - 24 augusti 2014 15:32

Egentligen borde jag inte sitta här utan packa och förbereda tre dagars välförtjänt ledighet... Ett mjölkpass kvar sen så får dom klara sej utan mej i några dar och ja, de ska bli vansinnigt skönt att vara lite ledig. Tre lediga dar hittills i sommar och nu alltså ytterligare tre :) Imorgon är det jag och ett gäng med bönder som flyger till Frankrike. Vet inte om jag ska kalla det semester eller arbetsresa, en kombo kanske? Hoppas det kan göra mej gott och att jag kan slappna av och försöka ladda upp batterierna lite! Har haft ett obehagligt tryck över bröstet sen i tisdags och kanske att det kan försvinna om kroppen får lite vila?? Vi hoppas på det iallafall :)


Efter mjölkningen imorse åkte jag, brorsan, mamma och pappa till Berga golfbana som ligger bara någon km härifrån för en familjedag med södra. Där fick vi prova på golf :) Det är ju såå jäkla kul! Mina fördomar mot denna "snobbsport" är absolut skrotade och jag kan lova er att det inte var mitt sista besök där! Jag må vara helt kass men skam den som ger sej och övning ska ju ge färdighet sägs det?


       


Duktiga instruktörer hade vi :)

   


Hela gänget

 


Gaaalet vackert här <3

   

   


Nu i eftermiddag har jag haft E med sin familj här på besök, hennes dotter är nu redan 2månader och jag kan inte fatta vart tiden tar vägen! Men det känns bra att hon vill komma tillbaks och jobba här efter sin mammaledighet! Vi saknar henne allihopa! Är glad att vi har hittat en tjej som ska vikariera för henne, hon har gjort praktik här tidigare så jag vet att det här kommer bli kanon! Ska bli sååå skönt med extra hjälp i lagårn, har varit lite väl mycket arbete för min del den senaste tiden ...


Nu tickar klockan iväg, bäst och byta om till lagårdskläderna och sätta fart. Måste hinna få upp en ko i verkstolen som troligtvis har åkt på klövspalt! RAJHGSTFATAR!!!! Sen lär jag väl förmodligen fara runt som en värpersjuker höna för att allting ska vara under kontroll när jag flyr landet ;) 

Av Hanna - 23 augusti 2014 22:40

Nu ni! Fram med läsglasögonen för nu blir det läsa av för er! Stängde lagårdsdörrarna vid nio ikväll och efter der blev det en härlig timmes promenad med hundarna, kan inte hjälpa att jag tycker det är skönt att det börjar mörkna lite tidigare på kvällarna nu... I vanliga fall brukar det vara tämligen tyst och lugnt här vid den tiden på kvällen men inte ikväll, världens röj nere i Valtorp så jag och hundarna hade musik hela tiden vi gick ;)


Har ni haft en bra vecka? Lovar er att den varit bättre än min! Vet inte hur många gånger jag under den här veckan har tänkt, nu kan det väl ändå inte bli värre? Har kommit på mej själv med att hålla andan var gång jag kliver in genom lagårdsdörrarna, rädd för att hitta en till dålig ko eller nåt annat tråkigt men peppar peppar ta i trä, inte än! Men har några damer som jag defintivt håller stenkoll på! En av dom är 844 Svarta som kalvade igårmorse, inte en utan två gaalet fina kvigkalvar!

 


Tvillingar igen alltså, har tappat räkningen på hur många vi är uppe på nu men 8tvillingpar är nog ingen tokig gissning. Skönt att hon klarat av kalvningen själv och hållt sej på benen hela tiden. Tycker dock hon börjar se lite vissen ut och verkar ha lite ont i ett bakben... :( Inte fler dåliga kor nu!!!


Även 1014 som jag berätta om häromdan har jag under noggrann uppsyn, valde att pumpa i henne vatten och energibalans för att hålla igång henne. Åh jäkla skitbakteri som är så taskig mot min lilla kossa!!

 


Tre av korna som är underbehandling fick iaf sin sista pencillinspruta igår och har fått flytta ut till kompisarna i lösdriften, verkar fungera bra än så länge med dom. Blir till att hålla lite extra koll på dom ett tag så dom kommer igång att äta maten ordentligt!! Hoppas verkligen det värsta är över nu!


Häromkvällen var min lilla mor på besök i lagårn medans jag och brorsan skulle spruta korna, mamma blev första sprutfyllaren med noga uppsyn av lillebror. Jobbet med att spruta kossorna lämnade hon dock över till mej ;)

 


Det har ju inte bara varit full fart här denna veckan utan i hela socknen faktiskt!! Igår gick nämligen Traktorracet av stapeln som våran LRF avdelning arrangerar för andra året i rad! Ett kul arragemang som engagerar hela bygden och verkligen förbättrar på den så viktiga sammanhållningen och gemenskapen för oss ute på landet. Det är så himla kul att så många vill vara med och hjälpa till för utan alla er så skulle det inte på långa vägar gå att genomföra!! En del av er undara kanske, va i hela friden är ett Traktorrace? Jo, svaret är rätt enkelt. Traktorer som racear!   Man tävlar alltså två stycken mot varandra på en banan där dom ska köra slalom med traktorn, när dom kört hela banan ska dom snabbat som attan stanna lägga i backen, vända runt och sen är det full fart tillbaks i slalombanan igen för att försöka bli först över mållinjen. Varje heat körs i bäst av tre utom den stora grand finale som körs i bäst av fem. Här har ni en film från förra årets race som också anordnades här, titta och njuut   




Kommer förhoppningsvis ha både bilder och filmer från kvällen att visa upp här men det dröjer nog några dagar till. Eftersom jag var en av alla funktionärer hann jag inte ta ett enda kort på tävlingen! Men har några mobilbilder jag lånat från vår LRF-avdelnings fb-sida (ni som vill spana in vad som händer här i sockna, sök på Stenstorpsortsens Lokalvadelning på fb!)


Trots regnet som bara vräkte ner en stund innan start var det ändå ett tappert gäng som trotsade vädret för att se spektaklet, kul att så många besökare kom ändå! Min uppgift för kvällen blev att ta hand om starten, jisses! Va allt lite nervös då jag inte alls var förberedd på detta då en annan redan va bestämd på den posten. Men han fick förhinder och nån timme innan start så blev jag tillfrågad... Men det gick bra och jag hade så KUL! Min uppgift var alltså att skicka iväg förarna ut på banan. Haha kände mej lite som han domaren i Gladiatorerna; Bana 1 redo? Bana 2 redo? Klara, färdiga, KÖÖÖR!


Inte så långt ifrån mej stod några pojkar på runt 4år sådär och så dom hejjade, hoppade och klappade händerna åt traktorena med deras förare när dom sladdade ut på banan. Ju mer skit det skvätte från bakdäcken ju saligare blev dom! Åh vilken lycka!! Avslutar med lite bilder från kvällen, som sagt mer dyker upp här längre fram!

     


Vinnare blev Gustaf!! Stort grattis såklart!! 

     

Även jag och brorsan lyckades fastna på bild   


Än en gång, tack alla - både besökare och funktionärer för en riktig toppenkväll!!

Av Hanna - 22 augusti 2014 23:59

Måste. Sova. Nu... Har massor att berätta men håller er på halsen tills imorgon. Gonatt!

Av Hanna - 21 augusti 2014 11:12

Jag o Clinton sitter här i solen och gosar lite med varandra. Morgonpasset har varit tungt och då är det bra med lite extra mys <3

Utfodringen till korna krånglar lite och vill inte gå in förräns jag ser att korna fått mat som dom ska! Sen är det min tur att få lite mat i magen, välbehövligt med tanke på vad klockan är :)

1014 är fortfarande väldigt stel och skrapplig, förmodligen har pyogenes bakterien satt sej lite på hennes leder. (Jäkla skitbakterie!!!!) Men kor kan ju vara rätt så smarta så nu förstår jag varför hon ofta lägger sej så nära ätfronten i sjukboxen :) blir så glad att hon faktiskt försöker äta då finns det fortfarande hopp om henne!! :) dessutom ser det rätt så festligt ut när hon sträcker ut tungan så långt hon kan för att äta upp sin pellets ;)

Kämpa på nu gumman min!!

Av Hanna - 21 augusti 2014 07:48

Ibland är livet allt bra orättvist, Clinton får dricka mjölk men inte vi! (Fast det gör vi så fort matte vänder ryggen till ;))

Av Hanna - 20 augusti 2014 22:51

Jaha, de här med alldeles för sena kvällar börjar bli en tämligen dålig ovana för min del. Fick ställa in kvällens aktiviteter för kroppen sa helt enkelt stopp!

Jag har verkligen kommit in i en riktig krångelperiod och den här en prövning som hette duga. Är så tacksam för alla ni som stöttar och finns där när det behövs! <3 än tänker jag då inte kasta in handduken!!

Här har det regnat, regnat och regnat idag. Någon mer som känner igen sej?? Mötte bokstavligt talat en skur när jag skulle kolla till sinkorna. Va bara att sikta in sej på närmaste träd och springa för allt va benen bar och jag hann precis ta skydd innan himlen öppnade sej!! Jisses! Sinkorna kom springandes förbi oss i fullgalopp för att också dom söka skydd...

Även Tilda valde att stanna kvar vid mej under trädet tror tom hon tyckte de var lite väl blött :)

Fick under förmiddagen hjälp av brorsan med att ta upp tre kor i verkstolen, en skulle klossas då hon har fått en böld på ena framklöven, öppnade även upp för att hjälpa henne lätta på trycket så äckelvaret har nånstans att försvinna ut... Dom andra två skulle få sina bandage utbytta till nya fräscha :) tur vi tog ut 1119 först som skulle klossas för då sken solen, lite värre med dom andra två då ännu en regnskur passerade... inte kul o få limmet till klossen och torka då inte!

Inte ofta brorsan posserar med en ko frivilligt men ibland så :)

Som sagt väldigt blött idag och så här såg delar av gårdsplanen ut idag

Halleluja för gummistövlar!!!!!

Även markerna fick sin beskärda del idag...

Efter regn kommer solsken, eller?? ;)

Mos

Av Hanna - 19 augusti 2014 22:35

Blir inte överdrivet många ord här ikväll.... hjärnan är helt mos efter den här dan! Men det var ett riktigt bra gårdsråd också :)

Titta va jag har varit iväg och gjort efter lagårn ikväll... Herreguuud säger bara ;)

Ovido - Quiz & Flashcards