Alla inlägg den 24 augusti 2014

Av Hanna - 24 augusti 2014 23:27

Ojoj här har det grejats ikväll! Att man ska göra så stor grej av att lämna gården i några dar?? Glad att jag hann ta upp en halt ko i verkstolen efter mjölkningen ikväll, såg inte vackert ut!

Förstår att hon har riktigt ont. Tvättade rent ordentligt, ett jodopaxbad på det och avslutade med ett salicylsyra bandage. 39.6 i temp så blir ett samtal till veterinären imorgon för att diskutera om vi måste behandla henne eller om det räcker med lokalbandage..

Har hållt på och packa nu ikväll, inser att jag är på tok för orutinerad när det gäller packning. Antigen tar jag med mej för lite eller för mycket! Hur svårt kan det va??? Har nog kollat tre gånger att måtten på väskan är okej så den kan gå som handbagage :) nojjig?? Haha!!

Nu ska jag hur som helst försöka sova lite! Så länge jag inte glömmer plånbok och pass så löser sej allt på något sätt :)

Av Hanna - 24 augusti 2014 15:32

Egentligen borde jag inte sitta här utan packa och förbereda tre dagars välförtjänt ledighet... Ett mjölkpass kvar sen så får dom klara sej utan mej i några dar och ja, de ska bli vansinnigt skönt att vara lite ledig. Tre lediga dar hittills i sommar och nu alltså ytterligare tre :) Imorgon är det jag och ett gäng med bönder som flyger till Frankrike. Vet inte om jag ska kalla det semester eller arbetsresa, en kombo kanske? Hoppas det kan göra mej gott och att jag kan slappna av och försöka ladda upp batterierna lite! Har haft ett obehagligt tryck över bröstet sen i tisdags och kanske att det kan försvinna om kroppen får lite vila?? Vi hoppas på det iallafall :)


Efter mjölkningen imorse åkte jag, brorsan, mamma och pappa till Berga golfbana som ligger bara någon km härifrån för en familjedag med södra. Där fick vi prova på golf :) Det är ju såå jäkla kul! Mina fördomar mot denna "snobbsport" är absolut skrotade och jag kan lova er att det inte var mitt sista besök där! Jag må vara helt kass men skam den som ger sej och övning ska ju ge färdighet sägs det?


       


Duktiga instruktörer hade vi :)

   


Hela gänget

 


Gaaalet vackert här <3

   

   


Nu i eftermiddag har jag haft E med sin familj här på besök, hennes dotter är nu redan 2månader och jag kan inte fatta vart tiden tar vägen! Men det känns bra att hon vill komma tillbaks och jobba här efter sin mammaledighet! Vi saknar henne allihopa! Är glad att vi har hittat en tjej som ska vikariera för henne, hon har gjort praktik här tidigare så jag vet att det här kommer bli kanon! Ska bli sååå skönt med extra hjälp i lagårn, har varit lite väl mycket arbete för min del den senaste tiden ...


Nu tickar klockan iväg, bäst och byta om till lagårdskläderna och sätta fart. Måste hinna få upp en ko i verkstolen som troligtvis har åkt på klövspalt! RAJHGSTFATAR!!!! Sen lär jag väl förmodligen fara runt som en värpersjuker höna för att allting ska vara under kontroll när jag flyr landet ;) 

Ovido - Quiz & Flashcards